Categorie archief: Nieuws

Nieuws

Nieuw beoogde opdrachten

  1. Beoogde composities

Johannes Passie.  Opdrachtverlening voorzien voor najaar 2018

 

  1. Diversen (waaronder garantstelling)

Compositie bij de Maria-antifoon Alma Redemptoris Mater) (componist Toon Hagen in opdracht van drie Zwolse koren: Musica Vocalis, het Overijssels Kamerkoor en het Zwols Vocaal Ensemble; opdracht verleend augustus 2018; uitvoeringen op 8 en 9 december 2018) (garantstelling voor een derde deel van de compositieopdracht)

Nieuwe muziek in pinkstervesper in de grote Kerk te Zwolle

In opdracht van de stichting FONK (Fonds ontwikkeling nieuwe kerkmuziek) componeerde Jan Jansen (voormalig organist van de Domkerk Utrecht) nieuwe muziek en zettingen voor een vesper op Pinksterzondag, uit te voeren op 20 mei 2018. Uitgevoerd worden onder meer nieuwe composities voor koor en orgel van Psalm 67 en van het Magnificat, de lofzang van Maria. Daarnaast klinken er hymnen op bekende melodieën, in door Jansen gemaakte zettingen voor koor en orgel. Jan Jansen bespeelt in deze vesper zelf het Schnitger-orgel van de Grote Kerk. De Michaelscantorij zingt onder leiding van Toon Hagen. Liturg is Jan Doelman.

 

Pinkstervesper, 20 mei 2018, 16.30 uur

 

Compositie opdracht

Door de stichting Fonk is de tweede compositie-opdracht verstrekt aan Jan Jansen, voorheen organist van de Domkerk te Utrecht. Hij schrijft momenteel een compositie voor koor en orgel die in de vesper op 1e Pinksterdag zal worden uitgevoerd in de Grote Kerk te Zwolle.

Compositie opdracht

Eerste compositie opdracht.

In december 2016 heeft de stichting Fonk zijn heeft eerste compositie opdracht verleend aan Toon Hagen.
Hij heeft de opdracht gekregen voor het schrijven twee werken gerelateerd aan een Psalm.  Eén werk moet melodie gerelateerd zijn en het ander mag een vrij werk zijn.