Nieuwe muziek in pinkstervesper in de grote Kerk te Zwolle

In opdracht van de stichting FONK (Fonds ontwikkeling nieuwe kerkmuziek) componeerde Jan Jansen (voormalig organist van de Domkerk Utrecht) nieuwe muziek en zettingen voor een vesper op Pinksterzondag, uit te voeren op 20 mei 2018. Uitgevoerd worden onder meer nieuwe composities voor koor en orgel van Psalm 67 en van het Magnificat, de lofzang van Maria. Daarnaast klinken er hymnen op bekende melodieën, in door Jansen gemaakte zettingen voor koor en orgel. Jan Jansen bespeelt in deze vesper zelf het Schnitger-orgel van de Grote Kerk. De Michaelscantorij zingt onder leiding van Toon Hagen. Liturg is Jan Doelman.

 

Pinkstervesper, 20 mei 2018, 16.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *